Er Vindmøller Godt For Miljøet? Få Svaret Her

Skrevet d. 15. September 2020
Jumpstory

Vindmøller står for en stigende del af den danske energiproduktion, hvor vindenergien afløser brugen af fossile brændstoffer og kul. Det skyldes, at vindmøller er godt for miljøet, når man sammenligner med alternativerne.

Vindmøllerne er nemlig gode for miljøet i forhold til de andre energikilder, da det udleder langt mindre CO2 at producere energi med vindmøller, end alternativerne gør. Brugen af vindenergi giver dermed en lavere CO2-udledning, hvilket er godt for miljøet.

Er vindenergi fremtidens energikilde?

Vindenergi har været brugt i snart 2.000 år, mens den kom til Danmark omkring 1259. Det er dog først i slutningen af det 20. århundrede, at vindmøllerne for alvor blev brugt til at forsyne befolkningen med strøm som et alternativ til kul og fossile brændstoffer.

Den danske regering vedtog i 2012, at 50% af den danske elproduktion i 2020 skulle bestå af vindenergi, mens det i 2035 skal være hele 84%. Målet for 2020 er dog ikke nået, selvom man er forholdsvis tæt på. Målet er, at man skal være klimaneutral i 2050.

Som nævnt er vindenergiens helt store gevinst, at vindmøllerne udleder langt mindre CO2, end alternativerne gør, når man ser på samme mængde produceret kWh.

Selvom produktionen af vindmøllerne oftest ikke tælles med i regnskabet, så vinder vindmøllerne også ofte her, da både olie og kul skal importeres langvejs fra, hvorved der både er en stor CO2-udledning forbundet med produktionen og fragten af de andre energikilder.

Vindmøllerne er ikke klimaneutrale forstået på den måde, at de ikke udleder CO2. Vindmøllerne er dog gode for miljøet - og måske det mest miljøvenlige valg, når det gælder energikilder, da CO2-udledningen er langt mindre end ved de andre. Det er derfor, at vindmøller er gode for miljøet.

Tak til avXperten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et hav af elektroniske produkter som fx en negativ scanner, bluetooth headsets, gaming tastaturer og meget, meget mere i avXpertens store online udvalg.

Næste indlæg
Hvordan forurener plastik miljøet?
Plastik må siges at være en smart og ufattelig udbredt opfindelse, som stortset alle mennesker møder…
Læs mere
Hvorfor er plastik skadeligt for miljøet
Plastik er et genialt materiale og er en kæmpe stor del menneskets dagligdag.  Plastik er bill…
Læs mere
Er el-løbehjul gode for miljøet?
El-biler skulle være gode for miljøet, da de udleder mindre CO2 i forbindelse med selve kørslen, end…
Læs mere