Er økologi Godt For Miljøet?

Skrevet d. 29. September 2020
Kaboompics

Man hører tit og ofte, at man altid skal vælge økologiske varer, hvis man kan komme til det og har råd til det. Det skulle angiveligt både være sundere, mere velsmagende, bedre for dyrene og ikke mindst mere miljøvenligt. Men forholder det sig nu også sådan? 

Er økologi godt for miljøet? Økologi er grundlæggende bedre for miljøet end konventionelt landbrug. Ved økologi undgår du sprøjtegift i maden, du skaber bedre forhold for dyrene og du skåner vores grundvand. Økologi er både bedre for miljøet, naturen, dyrene og os mennesker. 

Det er altså en rigtig god ide at spise økologisk. Det er som regel dyrere, men det er ofte en meget lille pris for den miljøvenlighed, dyrevelfærd og sundhed, du får fra økologiske produkter. 

Mange hævder også, at maden generelt bare smager bedre, når du vælger økologisk. 

En anden stor fordel ved økologi er, at du undgår stoffet nitrit, der er en form for salt, man ofte bruger til at farve, salte og konservere de ikke-økologiske kødprodukter. Nitrit bliver ofte sammenkoblet med alvorlige sygdomme, og det er også påvist, at det er direkte giftigt for dyr og planter. 

Herudover er det også en kæmpe fordel, som også er den primære årsag for mange, at dyrene har bedre vilkår i økologiske landbrug. Eksempelvis har økologiske køer, griser og høns adgang til at gå udenfor, de har mere plads og får bedre foder. De bliver heller ikke tilsat med syntetiske farvestoffer, der giver en unaturlig farve i kødet og æg. 

Tak for støtten

Vi sender et stort tak til Classic Room, der har støttet artiklen økonomisk. Besøg dem her: https://classicroom.dk/

Næste indlæg
Hvad består CO2 af?
De fleste ved, at CO2 ikke er godt for klimaet, men hvad består CO2 af? CO2 kaldes også for kuldioxi…
Læs mere
Hvordan optager planter CO2? Forstå fotosyntese
Planter optager CO2 gennem noget, der kaldes for fotosyntese. Her optager planterne kuldioxid, altså…
Læs mere
Hvad kan samfundet gøre for at mindske CO2-udslippet?
Samfundet og du som individ kan gøre en lang række ting for at mindske dit CO2-udslip. Oftest kræver…
Læs mere