Er CO2 Godt For Miljøet?

Skrevet d. 14. September 2020
Jumpstory

Jorden har brug for CO2 for at kunne eksistere, men det skal være en passende mængde for, at jordens økosystem ikke kommer ud af balance. Sker det, så påvirker det jordens evne til at optage den udledte mængde CO2, hvilket får klimaet til at ændre sig.

Men vi har brug for CO2, da planter bruger CO2 til at vokse. Planterne optager her CO2, som så fungerer som planternes byggestem. CO2 er derfor essentielt for, at planter kan vokse på jorden.

Manglende balance skaber problemer

Uden planterne kan vi mennesker ikke leve, da planterne er en del af vores kost. Så der skal være CO2, for at de kan vokse. Problemet opstår, når der udledes for meget CO2, så planterne ikke kan nå at optage den udledte mængde.

Sker det, så kommer der det, som man kender som en drivhuseffekt. CO2 ligger her i atmosfæren og fungerer som glasset i et drivhus. Temperaturen på jorden øges dermed, ligesom den gør i drivhuset, hvor glasset holder på varmen og skaber en centreret temperaturstigning. 

Ved en global temperaturstigning påvirkes hele jordens klima og miljø. Du ser derfor, at klimaforholdene ændrer sig på de forskellige kontinenter. Det er blandt andet det, der får indlandsisen til at smelte og vandstanden til at stige.

Det opvarmer også vandet, hvilket gør, at fisk der tidligere har levet i bestemte områder, nu søger mod nye områder. 

Der fokuseres ofte på, at man skal nedbringe mængde CO2, som vi hverisær udleder ved at tilrette vores forbrug og livsstil efter det. Jorden står i dag overfor store udfordringer i takt med, at befolkningen er fordoblet fra 3,684 milliarder i 1970 til 7,594 i 2018.

Befolkningsvæksten er endnu mere voldsom, når vi ser den over de sidste 100 år. I 1920 var der blot 1,860 milliarder mennesker på jorden. I 2018 var der 1,393 milliarder mennesker alene i Kina.

Tak til avXperten

Tak til avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af smart elektronik, heriblandt et tænd og sluk ur til automatisk lysstyring i hjemmet.

Næste indlæg
Hvordan kan jeg hjælpe miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, du aldrig helt kan undgå at høre om i hverdagen. Der bliver …
Læs mere
Hvad gør genbrug for miljøet?
Genbrug er altid en god ting, ikke mindst for miljøet, da der ikke skal bruges nye råvarer til gen…
Læs mere
Hvorfor skal vi passe på miljøet?
Vi skal alle sammen være med til at passe på miljøet, hvis vi gerne vil være med til at nyde den i…
Læs mere