Er Fjernvarme Godt For Miljøet? Fra Spild Til Varme

Skrevet d. 15. September 2020
Jumpstory

Fjernvarme er måske et af de bedste miljøvenlige valg, når det gælder valg af varmekilder i de danske husstande. Fjernvarme er bygget op på et koncept,hvor spilvarme bruges til opvarmning, hvorved ressourcerne udnyttes mere effektivt, samtidig med at det er en nem og sikker opvarmningsmetode.

Udover reduktionen af spild har fjernvarme den store fordel, at det ikke er kul, olie eller gas, der forsyner dit hjem med varme, men derimod overskudsvarme fra virksomheder og el-produktionen i Danmark. Fjernvarmen hovedsageligt leveres derudover af solvarme og biobrændsel. 

Danmark fører an i nem og sikker løsning

Danmark er det land i verden, hvor fjernvarme anvendes mest. Her er det anslået, at to ud af tre husstande har fjernvarme som energikilde.

Fjernvarmen har den helt store fordel, at den giver producenterne mulighed for at fokusere på de energikilder, der er mest miljøvenlige, når det gælder om at producere varme.

I teorien kan fjernvarme derfor blive meget miljøvenligt - endnu mere end i dag, hvis samtlige af de energikilder der anvendes til at producere fjernvarmen er grønne og miljøvenlige.

Det gør også, at prisen på fjernvarme i mange tilfælde vil være meget lavere, end alternativer som oliefyr, pillefyr og lignende, samtidig med at det altså er en grøn og miljøvenlig løsning, der har et langt lavere aftryk på klimaet end alternativerne har det.

Fjernvarme anses derfor også af mange for at være fremtidens varmeløsning i takt med, at det er blevet udrullet mange steder i Danmark.

Inden fjernvarmen snakkes op til at være den ultimative løsning, så produceres noget af den anvendte fjernvarme også af kul og gas. Her er der dog den kontrast, at selvom energikilderne her ikke er miljøvenlige, så er udnyttelsesgraden af ressourcerne højere ved fjernvarme, end den er det ved andre varmeformer.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til indlægget. Find et stort udvalg af smarte kabler og gadgets som en moderne FRAMEO digital fotoramme til at fremvise alle dine fotos på en smart og effektiv måde.

Næste indlæg
Er el-løbehjul gode for miljøet?
El-biler skulle være gode for miljøet, da de udleder mindre CO2 i forbindelse med selve kørslen, end…
Læs mere
Hvad kan jeg gøre for miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, man næsten hører om hver eneste dag i medierne. Der bli…
Læs mere
 Er plastik godt for miljøet?
Plastik bliver brugt i en voldsom grad i vores moderne samfund. Alt fra madopbevaring, legetøj, best…
Læs mere