Hvordan Påvirker CO2 Klimaet?

Skrevet d. 22. September 2020
Jumpstory

CO2 påvirker klimaet på flere måder. Men der hvor CO2 påvirker klimaet mest markant, er ved at det påvirker temperaturen på jorden. CO2 er med andre ord årsagen til det, som vi kender som global opvarmning, hvor den globale temperatur stiger.

Temperaturstigningerne gør, at der kommer klimaforskelle på jorden. Det medfører, at en lang række af de naturfænomener, som vi kender, bliver enten hyppigere eller mere ekstreme og voldsomme. Balancen mellem de forskellige udsving påvirkes nemlig af CO2.

Sådan fungerer CO2

CO2 er det, som vi også kender som kuldioxid. Kuldioxid er en gasart, som både kan være naturlig og menneskeskabt. Den naturlige CO2-udledning stammer fra, når man ånder ud - mennesker såvel som dyr. Naturlig CO2 udledes også ved nedbrydning af organiske materialer.

Naturen kunne tidligere selv optage den naturlige udledte mængde CO2 og mere til, men den øgede industrialisering, der begyndte i 1800-tallet har sammen med den voldsomme befolkningsvækst, der har fundet sted i det 20. og 21. århundrede, medført så store mængder udledt CO2, at naturen ikke længere kan følge med til at optage den.

Den mængde CO2 der ikke kan optages forbliver i atmosfæren, hvor den danner en form for glastag, som man kender det fra drivhuse. Det betyder, at varmen fra solen får mere svært ved at slippe ud af atmosfæren igen, hvorved den bliver i atmosfæren og dermed øger temperaturen.

Denne effekt er det, som man kender fra drivhusene, hvor varmen bruges til, at planter kan vokse steder på jorden, som de ikke kan naturligt. Det er derfor, at udfordringen med CO2 kaldes for drivhuseffekten.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Hos avXpertens webshop finder du et enormt udvalg af smart elektronik, lige fra de mest moderne bluetooth enheder til en fed LP afspiller eller måske et nyt keyboard.

Næste indlæg
Hvordan kan jeg hjælpe miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, du aldrig helt kan undgå at høre om i hverdagen. Der bliver …
Læs mere
Hvad gør genbrug for miljøet?
Genbrug er altid en god ting, ikke mindst for miljøet, da der ikke skal bruges nye råvarer til gen…
Læs mere
Hvorfor skal vi passe på miljøet?
Vi skal alle sammen være med til at passe på miljøet, hvis vi gerne vil være med til at nyde den i…
Læs mere