Hvordan Påvirker CO2 Klimaet?

Skrevet d. 14. September 2020
Jumpstory

Tidligere tiders modstand mod at CO2 rent faktisk påvirker klimaet, er efterhånden ved at være afløst af erkendelsen af, at CO2 har en mærkbar påvirkning på klimaet. Men hvordan påvirker CO2 klimaet? 

CO2 påvirker klimaet ved, at det skaber et kunstigt tag i jordens atmosfære, som gør, at jorden kunstigt holder bedre på solens energi, hvilket giver varmere temperaturer på jorden. Det er det, som kaldes for drivhuseffekten, da det er det samme, der sker i drivhuse.

CO2 i ubalance er skadeligt

CO2, også kaldet kuldioxid, er en naturlig del af jorden. Jorden skal bruge CO2, da planterne har brug for at kunne optage CO2, så de kan vokse.

Det er derfor lidt en livscirkel, da dyr og mennesker udleder CO2, som planterne bruger til at vokse af, mens vi så spiser planterne.

Er CO2-niveauet i balance, er der ingen problemer. Der hvor problemet opstår er, når der udledes for meget CO2 i forhold til, hvor meget planterne optager. Udledes der mere, end hvad planterne kan optage, så ender den overskydende CO2 med at ligge i atmosfæren, hvor det skaber den effekt, som vi kender det fra glastaget i et drivhus.

Årsagerne til at der udledes for meget CO2 i forhold til, hvor meget planterne kan optage, er mange. Det skyldes blandt andet en overbefolkning på jorden, hvilket påvirker både forureningen i forbindelse med produktionen af varer, transport, energi og fødevarer.

Samtidig har befolkningsvæksten også gjort, at der ryddes flere og flere skovområder, hvorved antallet af planter, der kan absorbere den udledte CO2, reduceres. Så der forurenes mere, samtidig med at antallet af planter, der kan optage den udledte CO2 reduceres markant.

Vi takker for støtten

Til sidst siger vi tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et gigantisk udvalg af elektronik, heribliandt kabler, gadgets og sjove enheder som fx en metaldetektor til den nysgerrige hobbyperson.

Næste indlæg
Hvordan kan jeg hjælpe miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, du aldrig helt kan undgå at høre om i hverdagen. Der bliver …
Læs mere
Hvad gør genbrug for miljøet?
Genbrug er altid en god ting, ikke mindst for miljøet, da der ikke skal bruges nye råvarer til gen…
Læs mere
Hvorfor skal vi passe på miljøet?
Vi skal alle sammen være med til at passe på miljøet, hvis vi gerne vil være med til at nyde den i…
Læs mere